Skip links

Su Arıtmalar Mineralleri Öldürüyor Mu?

Bu yazımızda su artıma sistemi hakkında bilinen en büyük yanlıştan bahsedeceğiz. Günümüzde musluklarımızdan akan şebeke suyunun yeterince temiz olmadığı bilinen bir gerçektir. Belediyeler sudaki zararlı bileşenleri önleme amacıyla şebeke sularına düzenli olarak klorlama yapar. Bu klorlama işlemi sudaki zararlı maddeleri temizlemede başarılı olsa da suda gereğinden fazla klor birikmesine neden olur. Su içerisinde bulunana fazla klor insan sağlığı için hiç uygun değildir.

Şebeke suyundaki bu negatif durumu bilen insanlar günümüzde hazır su kullanımının daha sağlıklı olduğunu düşünmektedir. Bunun sebebi olarak da su arıtma cihazlarının sudaki mineralleri e filtrelediğini veya öldürdüğünü düşünmeleridir. Bu çok yaygın bilinen bir yanlıştır. Sudaki sağlıklı mineralleri ölünmek yani minerallerin yapısını bozmak için birtakım kimyasal işlemler gerekir. Sudaki zararlı mineraller yalnızca bazı kimyasal reaksiyonlar sonucu zarar uğrayabilir. Bu reaksiyonlara en çok damacanaların güneş ışığına maruz kalması durumunda karşılaşılır. Bir önceki yazımızda damacana içinde bulunan suyun sağlık için tehdit edici olabileceğini anlatmıştık.
Çeşme suyunun zararlı etkilerden korunmak isteyen kişiler belki de daha zararlı olan damacanaları kullanmayı tercih ediyorlar. Bu davranışın temelinde su arıtma hakkında yeterince bilgi sahibi olunmaması yatıyor. Su arıtma istemi sudaki hiçbir yaralı minerale zarar vermez. Minerallere zarar verebilmesi için kimyasal bir işleme içermesi gerekmektedir. Su arıtma cihazlar tamamen fiziksel bir prensiple çalışır. BU prensibin ismi Reverse osmosis yani ters ozmostur. Yalnızca basınç ile ters ozmoz oluşturarak suyun filtrelerden geçmesi sağlanır.
Rain World firması yeni nesil olarak kapalı kasa su arıtma cihazı üretiyoruz. Sudaki filtreleme hiçbir minerali sudan ayırma işlemi içermemektedir. Son derece sağlıklı olan kapalı kasa sistemleri sayesinde suyunuz güvenli bir şekilde filtreleniyor. Suyun filtrelenmesi basınç yardımıyla gerçekleşiyor. Basın ile birlikte arıtılmamış olan su filtrelere doğru ilerliyor. Burada oldukça hassas bir şekilde suyun filtrelenmesi sağlanıyor. Sudaki zararlı partikülleri ve kimyasalları filtreleyen su arıtma cihazı suyunuz son derece sağlıklı bir hale getiriyor.

Su arıtma cihazı ile arıtılan sular hem çeşmelerinizden akan şebeke suyundan hem de damacana içinde bulunan hazır sudan hazır suya kıyasla kat kat sağlıklı olduğunu söylemek mümkündür. Su arıtma cihazları hakkında bilinen bu yanlış bilgiler kullanıcıları yanlış yönlendirmektedir. Su arıtma cihazları hiçbir şekilde sudaki yaralı minareler öldürmez. Aksine su artırma cihazları suyunuzu daha sağlıklı hale getirmek için çalışan sistemlerdir. Su hayatımızın için en gerekli olan maddedir. Tüm organlarımızın sağlığı ciddi şekilde suyun kalitesine bağlıdır. İçtiğimiz suyun kalitesine göre daha sağlıklı hale gelen organlarımız bize su kalitesinin ne denli önemli olabileceğini gösteriyor. Suyumuzun daha kaliteli ve sağlıklı olması için en güvenilir yol ters ozmosla çalışan kapalı kasa su arıtma sistemleridir. Sizde evinizde kolaylıkla sağlıklı suya ulaşabilirsiniz. Rain World firması olarak sağlıklı suya ulaşmanıza yardımcı oluyoruz.

Leave a comment

Bu web sitesi, web deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır.
Ürünler
Müşteri Yorumları
Hangi Arıtmayı Seçmeliyim ?
HEMEN ARA